2022 İçin

Adetimdir. Her yeni yıl başlangıcında önceki yılı değerlendirir, eski hedeflerimi günceller, yeni yıl/yıllar için taze hedefler belirlerim. Bunların çoğu gerçekleşmese de gerçekleştirebildiklerimden keyif alırım.

Blog platformum netsentez gelişerek nefes almaya devam ediyor. Geçen yıl açtığım İngilizce bloğumu iyi bir başlangıç olarak görüyorum. Türkçe yazma becerilerimle birlikte İngilizce yazma becerilerimi de geliştirmek istiyorum.

Emekliliğin verdiği monotonluğun da etkisiyle ruhsal durumum zaman zaman dalgalanıyor. Olumlu, olgun ve dengeli ruh hali için güvenilir kaynaklardan psikoloji, psikoterapi, felsefe ve kişisel gelişim kitaplarını yoğun olarak okuyor, inceliyor, yararlanıyorum. Bu süreç 2022 ve sonraki yıllarda da devam edecek inşallah.

Blog yazılarında ve sosyal medya paylaşımlarında içerik görselliğinin kalitesini artırma niyetiyle tasarım becerilerimi geliştiriyorum. Adobe yazılımlarının hemen hepsini edindim. Henüz öğrenemediğim birçok özelliği gelecek yıllarda kazanarak uygulamaya aktarma niyetindeyim.

Psikoloji ve Felsefenin temel kuramlarını ve belli başlı kuramcılarını daha ayrıntılı hatırlamaya ve değerlendirmeye ihtiyacım var. Gelecek yıllarda onları araştırmayı, okumayı ve incelemeyi yoğunlaştıracağım.

Dostoyevski ve Albert Camus romanlarını, Mevlana’nın Mesnevisini mutlaka okuyacağım. Psikolojiye ilgi duyan, kendini ve insanları keşfetmeye niyetlenen birisi için Dostoyevski okumamak çok ayıp. Aynı şey Mevlâna için de geçerli.

2022’de daha çok okuyup daha az yazacağım. Az yazacağım, daha dikkatli ve daha kaliteli olmaya çalışacağım.

2022 bilgi, öğrenme ve tekâmül yılı olsun. Yeni ve yüksek aşamalara yol olsun. Hayırlı yolculuklar nizami...

Licensed by Adobe Stock

Çok okunanlar:

Aralık

2018 Yılı Kişisel Gelişim Hedeflerim